Aktualny jadłospis znajduje się poniżej.
Wszystkie produkty mączne (kopytka, pyzy, kluski śląskie, kluseczki leniwe, pierogi, naleśniki i placuszki) są przygotowywane na miejscu w przedszkolu.
Nasze przedszkole zakupiło piec konwekcyjno-parowy. Umożliwia on przyrządzanie potraw charakteryzujących się zdrowymi wartościami odżywczymi, smakowymi i zapachowymi poprzez m.in. beztłuszczowe smażenie lub pieczenie i gotowanie na parze.
Od 01.09.2023r. w grupie 5 i 6 - latków śniadania są podawane w formie bufetu szwedzkiego.
Jadłospis od 10.11.2025. do 24.11.2025.
Poniedziałek 10.11.2025.
Śniadanie: kawa, chleb mieszany, masło, serek śmietankowy, ogórek świeży, papryka świeża.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: jarzynowa z makaronem, ziemniaki, filet z piersi kurczaka z pieca, brokuły na parze, kompot.
Podwieczorek: mleko, chrupki kukurydziane, owoc sezonowy.
Środa 12.11.2025.
Śniadanie: kakao, chleb słonecznikowy, masło, twarożek, ogórek kiszony, papryka świeża.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: pomidorowa z ziemniakami, risotto z piersią kurczaka z warzywami, ogórek kiszony, kompot.
Podwieczorek: budyń waniliowy na mleku, herbatniki maślane, owoc sezonowy.
Czwartek 13.11.2025.
Śniadanie: kawa, bułka kajzerka, masło, sałata, wędlina, pomidor, ogórek świeży.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: barszcz biały z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, gołąbki meksykańskie w sosie pomidorowym,
fasolka szparagowa na parze, kompot.
Podwieczorek: mleko, ciasto drożdżowe, owoc sezonowy.
Piątek 14.11.2025.
Śniadanie: kakao, chleb mieszany, pasta z masła kiełbasy i jajek, pomidor, rzodkiewka.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: krupnik z kaszy, ziemniaki, filet rybny w panierce, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Podwieczorek: serek Danio, herbatniki, owoc sezonowy.
Poniedziałek 17.11.2025.
Śniadanie: kawa, chleb słonecznikowy, masło, serek Capri, ogórek kiszony, papryka świeża.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, farsz mięsny, marchewka z groszkiem na parze, kompot.
Podwieczorek: mleko, placuszki z jabłkami polane musem owocowym.
Wtorek 18.11.2025.
Śniadanie: kakao, chleb mieszany, masło, jajecznica, pomidor, ogórek świeży.
Witaminki: owoc sezonowy, pestki dyni.
Obiad: ogórkowa z ryżem, ziemniaki, polędwiczka wieprzowa z pieca, surówka z kapusty pekińskiej,
kompot.
Podwieczorek: herbata owocowa, bułka kajzerka, masło, serek Twój Smak, papryka świeża.
Środa 19.11.2025.
Śniadanie: kawa, bułka kajzerka, masło, sałata, wędlina, ogórek świeży, papryka świeża.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: barszcz ukraiński z ziemniakami, łazanki z mięsem i kapusta kiszoną, ogórek kiszony, kompot.
Podwieczorek: kisiel z malin i truskawek z serkiem waniliowym, pałeczki kukurydziane.
Czwartek 20.11.2025.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, kanapka, masło, sałata, wędlina, jajko na twardo, pomidor.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: krupnik z ryżu, kopytka, gulasz z wołowiny, bukiet warzyw na parze, kompot.
Podwieczorek: mleko, bułeczka z serkiem, owoc sezonowy.
Piątek 21.11.2025.
Śniadanie: kawa, chleb mieszany, masło, pomidorowa pasta z makreli wędzonej, rzodkiewka, papryka
świeża.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: fasolowa zasypana makaronem, ziemniaki, kotlet z piersi indyka w panierce, surówka
z marchewki i jabłka, kompot.
Podwieczorek: Actimel, ciasteczka owsiane z żurawiną, owoc sezonowy.
Poniedziałek 24.11.2025.
Śniadanie: kakao, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ogórek kiszony, papryka świeża.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: krem brokułowy z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, schab z pieca, mini marchewki na parze,
kompot.
Podwieczorek: koktajl z jogurtu naturalnego z owocami, gofry smakowe.