
Aktualny jadłospis znajduje się poniżej.
Wszystkie produkty mączne (kopytka, pyzy, kluski śląskie, kluseczki leniwe, pierogi, naleśniki i placuszki) są przygotowywane na miejscu w przedszkolu.
Nasze przedszkole zakupiło piec konwekcyjno-parowy. Umożliwia on przyrządzanie potraw charakteryzujących się zdrowymi wartościami odżywczymi, smakowymi i zapachowymi poprzez m.in. beztłuszczowe smażenie lub pieczenie i gotowanie na parze.
Od 01.09.2023r. w grupie 5 i 6 - latków śniadania są podawane w formie bufetu szwedzkiego.
Jadłospis od 23.04.2025. do 07.05.2025.
Środa 23.04.2025.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, kanapka, masło, wędlina, papryka świeża, ogórek świeży.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: kalafiorowa z ziemniakami, makaron świderki, gulasz z piersi indyka, mini marchewki na parze,
kompot.
Podwieczorek: herbata owocowa, bułka kajzerka, masło, serek Łaciaty, rzodkiewka.
Czwartek 24.04.2025.
Śniadanie: kakao, bułka kajzerka, masło, wędlina, pomidor, ogórek kiszony.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: krupnik z kaszy z ziemniakami, pierogi z serem polane musem z malin i truskawek, marchewka,
kompot.
Podwieczorek: mleko, pączuszki drożdżowe, owoc sezonowy.
Piątek 25.04.2025.
Śniadanie: kawa, chleb słonecznikowy, masło, pasta z jajek z majonezem, pomidor.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: fasolowa z makaronem, ziemniaki, filet rybny w panierce, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Podwieczorek: serek waniliowy, pałeczki kukurydziane, owoc sezonowy.
Poniedziałek 28.04.2025.
Śniadanie: kakao, chleb mieszany, masło, serek śmietankowy, papryka świeża, ogórek kiszony.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: krupnik z ryżu, ziemniaki, polędwiczka wieprzowa z pieca, marchewka z groszkiem na parze,
kompot.
Podwieczorek: koktajl z jogurtu naturalnego z owocami, herbatniki Shrek.
Wtorek 29.04.2025.
Śniadanie: kawa, bułka kajzerka, masło, sałata, wędlina, pomidor, ogórek kiszony.
Witaminki: owoc sezonowy, ziarno słonecznika.
Obiad: barszcz ukraiński z ziemniakami, ryż paraboliczny, paluszki z pieczarkami w sosie
pomidorowym, bukiet warzyw na parze, kompot.
Podwieczorek: herbata z cytryną, bułeczka z serkiem, owoc sezonowy.
Środa 30.04.2025.
Śniadanie: kakao, chleb słonecznikowy, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, farsz mięsny, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
Podwieczorek: jogurt owocowy, gofry smakowe, owoc sezonowy.
Piątek 02.05.2025.
Śniadanie: kawa, chleb mieszany, masło, ser żółty, papryka świeża.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: krupnik z kaszy, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka w panierce, fasolka szparagowa na parze,
kompot.
Podwieczorek: serek Danio, herbatniki, owoc sezonowy.
Poniedziałek 05.05.2025.
Śniadanie: kakao, chleb mieszany, masło, twarożek, papryka świeża, ogórek kiszony.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: żurek z jajkiem i groszkiem ptysiowym, ziemniaki, filet z piersi indyka z pieca, brokuły na parze,
kompot.
Podwieczorek: kisiel z malin i truskawek z serkiem waniliowym, ciasteczka owsiane z żurawiną.
Wtorek 06.05.2025.
Śniadanie: kawa, kanapka, masło, sałata, wędlina, pomidor, ogórek świeży.
Witaminki: owoc sezonowy, pestki dyni.
Obiad: jarzynowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, gulasz z wołowiny, ogórek kiszony, kompot.
Podwieczorek: herbata owocowa, chałka z serkiem Danio, owoc sezonowy.
Środa 07.05.2025.
Śniadanie: kakao, chleb owsiany, masło, pasztet, pomidor, ogórek kiszony.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: pomidorowa z ryżem, frytki z pieca, kotlet schabowy w panierce, surówka z marchewki
i jabłka, kompot.
Podwieczorek: budyń waniliowy na mleku, gofry waflowe, owoc sesonowy.