Przedszkole Samorządowe nr 12 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 4 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 4 =


Aktualny jadłospis znajduje się  poniżej. 

Wszystkie produkty mączne (kopytka, pyzy, kluski śląskie, kluseczki leniwe, pierogi, naleśniki i placuszki) są przygotowywane na miejscu w przedszkolu.

Nasze przedszkole zakupiło piec konwekcyjno-parowy. Umożliwia on przyrządzanie potraw charakteryzujących się zdrowymi wartościami odżywczymi, smakowymi i zapachowymi poprzez m.in. beztłuszczowe smażenie lub pieczenie i gotowanie na parze.

Od 01.09.2023r. w grupie 5 i 6 - latków śniadania są podawane w formie bufetu szwedzkiego.



Jadłospis od 15.09.2025. do 26.09.2025.
Poniedziałek 15.09.2025.

Śniadanie: kawa, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ogórek kiszony, papryka świeża.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: pomidorowa z ryżem, ziemniaki, polędwiczka wieprzowa z pieca, mini marchewki
na parze, kompot.
Podwieczorek: mleko, placuszki z jabłkami polane musem owocowym.
Wtorek 16.09.2025.
Śniadanie: kakao, chleb mieszany, masło, wędlina, jajko na twardo, pomidor, rzodkiewka.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: kapuśniak z ziemniakami, makaron spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, brokuły
na parze, kompot.
Podwieczorek: herbata owocowa, bułka kajzerka, masło, serek Łaciaty, papryka świeża.
Środa 17.09.2025.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, kanapka, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży.
Witaminki: owoc sezonowy, ziarno słonecznika.
Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, schab z pieca, bukiet warzyw na parze, kompot.
Podwieczorek: galaretka owocowa z serkiem waniliowym, herbatniki maślane, owoc sezonowy.
Czwartek 18.09.2025.
Śniadanie: kakao, bułka kajzerka, masło, wędlina, serek Mozzarella, ogórek świeży, papryka świeża.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: krupnik z kaszy z ziemniakami, pierogi z mięsem, kapustą kiszoną i pieczarkami, ogórek
kiszony, kompot.
Podwieczorek: serek Bakuś, gofry smakowe, owoc sezonowy.
Piątek 19.09.2025.
Śniadanie: kawa, chleb mieszany, masło, pasta z masła kiełbasy i jajek, rzodkiewka, pomidor.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: jarzynowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, filet rybny z pieca, surówka z ogórka kiszonego, kompot.
Podwieczorek: mleko, pączuszki drożdżowe, owoc sezonowy.
Poniedziałek 22.09.2025.
Śniadanie: kakao, chleb słonecznikowy, masło, serek śmietankowy, papryka świeża, ogórek kiszony.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: kalafiorowa zasypana makaronem, ziemniaki, filet z piersi kurczaka z pieca, marchewka
z groszkiem na parze, kompot.
Podwieczorek: herbata owocowa, ryż z jogurtem naturalnym z owocami.
Wtorek 23.09.2025.
Śniadanie: kawa, bułki kajzerki, masło, jajecznica, pomidor, ogórek świeży.
Witaminki: owoc sezonowy, pestki dyni.
Obiad: ogórkowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, gulasz z wołowiny, fasolka szparagowa na parze,
kompot.
Podwieczorek: kisiel z malin i truskawek z serkiem waniliowym. Ciasteczka domowe.
Środa 24.09.2025.
Śniadanie: kakao, chleb mieszany, masło, sałata, wędlina, serek Capri, rzodkiewka, ogórek świeży.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: fasolowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z piersi indyka w panierce, surówka z marchewki
i jabłka, kompot.
Podwieczorek: mleko, bułeczka maślana z masłem i dżemem, owoc sezonowy.
Czwartek 25.09.2025.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, kanapka, masło, wędlina, papryka świeża, ogórek kiszony.
Witaminki: sok naturalny.
Obiad: zalewajka z ziemniakami i kiełbaską, kluski na parze polane sosem jogurtowo-banananowo-,
truskawkowym, marchewka, kompot.
Podwieczorek: serek Danio, herbatniki, owoc sezonowy.
Piątek 26.09.2025.
Śniadanie: chleb mieszany, masło, pomidorowa pasta z makreli wędzonej, ogórek kiszony, rzodkiewka.
Witaminki: owoc sezonowy.
Obiad: krupnik z ryżu, ziemniaki, kotlet mielony z pieca, mizeria ze śmietaną, kompot.
Podwieczorek: jogurt Gratka, pałeczki kukurydziane, owoc sezonowy.